Leivaküpsetamise õpituba
Poeletid on lookas kümnete erinevate leivasortide all, kuid Eestimaad on haaranud leivaküpsetamine.
Toiduteadlased on välja uurinud fermenteeritud toitude kasulikkuse inimese tervisele. Meie traditsioonilisel söögilaual on neid ohtrasti – juuretiseleib, kiisel, kali, hapukapsas jpm.
Miks on omatehtud koduleib oluliselt parem poeleivast?
- koduleiba saad teha tervislikust värskeltjahvatatud jahust, ka mahejahust
- koduleivas ei ole vaja kasutada pärmi ega säilitusaineid, ei jahuparandajaid, gluteeni ega muid kahtlasi lisaaineid
- oma koduleib sisaldab täpselt sulle meelepäraseid lisandeid – seemneid, köömneid, linnasejahu, pekitükke..
- ise leiba tehes saad arvestada pereliikmete erisoovidega
- õigesti hoituna koduleib säilib uskumatult kaua
- ei ole midagi mõnusamat, kui värskelt ahjust tulnud koduleiva lõhn!
Õpetame põhjalikult mida leivaküpsetamine endas hõlmab:
- kuidas juuretist teha ning kuidas juuretist säilitada
- kuidas ja kui kaua leivataigent hapendada
- kuidas leivataigent segada ja sõtkuda ning milline on õige paksusega leivataigen
- milliseid lisandeid kasutada, et leib oleks veelgi maitsvam
- kuidas eristada jahusid
- milline on sobivaim leivavorm ja taigna kogus vormis
- kui kaua leivaküpsetamine kestab ja kui kuum peaks olema ahi
- kuidas aru saada, kas leib on valmis
- kuidas leivaga käituda peale ahjust väljavõtmist
Osalejatel on võimalus erinevaid leivasorte maitsta ja võrrelda. Soovijad saavad ise ka taigent sõtkuda ning küpsetada oma väike leivapätsike. Iga osaleja saab lisaks retseptidele ja õpetussõnadele kaasa ka leivajuuretise, millega oma koduleiba küpsetada ning omaküpsetatud kuuma leiva. Räägime ka tüüpilistest vigadest, mida leivaküpsetamisel esineb ja vastame osalejate küsimustele.
Lisaks ülalmainitule on kursusel teemaks ka Eestimaised toidutraditsioonid ja tervislik toitumine laiemalt. Õpime lugema poeleibade silte.
Läbi viib: Harmoonikumi perenaised
Kursus kestab: 1- 1,5 tundi
Osalustasu: 30.- € saab tasuda kohapeal
Kursus kestab: 1- 1,5 tundi
Osalustasu: 30.- € saab tasuda kohapeal
Registreerimine
Palume oma osalussoovist teatada telefonil 53081188 või e-postiga aadressil info@harmoonikum.ee.
Palume oma osalussoovist teatada telefonil 53081188 või e-postiga aadressil info@harmoonikum.ee.
Järgmise õpitoa toimumisaja leiad koolituskalendrist!
Firmapidu või sünnipäev Harmoonikumis
Korraldame meelsasti koduleiva küpsetamist tutvustavaid üritusi ka firmapidudel, sünnipäevadel, klubiõhtutel ja muude ürituste korral , nii Harmoonikumis kui väljasõidul. Küsi pakkumist e-postiga aadressil info@harmoonikum.ee
Korraldame meelsasti koduleiva küpsetamist tutvustavaid üritusi ka firmapidudel, sünnipäevadel, klubiõhtutel ja muude ürituste korral , nii Harmoonikumis kui väljasõidul. Küsi pakkumist e-postiga aadressil info@harmoonikum.ee
Toidu- ja kultuurikoolitused
Teemad
- Aktsioon SÖÖDAV SÖÖK (6)
- Ilunipid (3)
- Kahjulikud e-ained (5)
- Keskkond (3)
- Looduskosmeetika (9)
- Määratlemata (8)
- Mõtteainet (19)
- pH-tasakaal (2)
- Ravimtaimed (6)
- Taaskasutus (2)
- Tervis (17)
- Tervislik toitumine (24)
- Toiduretseptid (9)
- Toitumisnõuanne (8)
- Traditsioonide tarkus (28)
- Transrasvad (5)
- Uncategorized (5)
- Uudised (6)
Arhiiv
- november 2021 (1)
- märts 2017 (2)
- veebruar 2017 (1)
- mai 2013 (1)
- aprill 2013 (4)
- märts 2013 (4)
- detsember 2011 (1)
- november 2011 (1)
- oktoober 2011 (2)
- september 2011 (11)
- august 2011 (1)
- juuli 2011 (2)
- mai 2011 (3)
- aprill 2011 (8)
- märts 2011 (9)
- veebruar 2011 (5)
- jaanuar 2011 (4)
- november 2010 (1)
- oktoober 2010 (2)
- september 2010 (7)
- august 2010 (3)
- aprill 2010 (1)
- märts 2010 (1)
- veebruar 2010 (2)