Mulgipuder
Siin on süsivesikuid – täistera (kruup), milles B vitamiini ja kiudaineid, kartulis kasulikku kaaliumi ja samuti kiudainet. Sutsuke rasva – või ja sink. Juurde praesibul, hapukurk või mõni muu krõmpsuv salat.
1 tass (200 ml) kruupi
4 keskmist kartulit
supilusikas võid
soola maitse järgi
Loputa kruubid ja pane külma veega vaiksel tulel keema, vett 3-4 sentimeetrit üle kruupide. Kui kruup on keenud ca 1 tund, lisa kartulitükid (nii 1.5 cm x 1.5 cm) sinnasamasse juurde või keeda väga vähese veega eraldi pehmeks ja lisa koos vähese keeduveega pudrule. Vesi peab lõpuks pudru pealt ära keema, vajadusel aga lisa vahepeal vett juurde, et puder põhja ei läheks.
Kui kruup ja kartul pehmed, sega pudrusse või.
Serveeri praetud sibula ja singiga. Võid valmis pudru panna ka ahjuvormi, peale singiribad ja lasta neil ahjus krõbedaks küpseda. Nii imbuvad singi mahlad pudrusse ja maitse eriti hõrk.
Kui Sulle liha ei maitse, piirdu võiga. Võid lisada peale ka hapukoort.
Ja et toit oleks tasakaalus, pane pudtru pool taldrikut ja salatit pool (taldrikureegel!).
Languages
Teemad
- Aktsioon SÖÖDAV SÖÖK (6)
- Ilunipid (3)
- Kahjulikud e-ained (5)
- Keskkond (3)
- Looduskosmeetika (9)
- Määratlemata (8)
- Mõtteainet (19)
- pH-tasakaal (2)
- Ravimtaimed (6)
- Taaskasutus (2)
- Tervis (17)
- Tervislik toitumine (24)
- Toiduretseptid (9)
- Toitumisnõuanne (8)
- Traditsioonide tarkus (28)
- Transrasvad (5)
- Uncategorized (5)
- Uudised (6)
Arhiiv
- november 2021 (1)
- märts 2017 (2)
- veebruar 2017 (1)
- mai 2013 (1)
- aprill 2013 (4)
- märts 2013 (4)
- detsember 2011 (1)
- november 2011 (1)
- oktoober 2011 (2)
- september 2011 (11)
- august 2011 (1)
- juuli 2011 (2)
- mai 2011 (3)
- aprill 2011 (8)
- märts 2011 (9)
- veebruar 2011 (5)
- jaanuar 2011 (4)
- november 2010 (1)
- oktoober 2010 (2)
- september 2010 (7)
- august 2010 (3)
- aprill 2010 (1)
- märts 2010 (1)
- veebruar 2010 (2)