Toitumise filosoofia
Inimese keha toimimine on salapärane: meie mõtted mõjutavad endokriinsüsteemi, see omakorda organismi füsioloogilist seisundit. Muna või kana…
Kõhust on endale teinud kodu seltskond mikroorganisme. Elame nendega sümbioosis, kuid kes kelle tegusid dikteerib…
Toit on märk, me ei ole toitu valides vabad, vaid meisse on kultuurikeskkonna poolt sisendatud hoiakud, harjumused, võõristused, abjektsioonid. Söömine ei ole lihtsalt kõhu täitmine, see on eetika, esteetika, füsioloogia, sotsiaalsed suhted. Teadlikkus meeleolu kaasmõjust on tervisliku toitumise võti.
Koolitustel uurime traditsioone, rahvatarkusi ja filosoofilist lähenemist toidule. Räägime selgeks müüdid, keha tegelikud füsioloogilised vajadused. Saame teada, milleks paast, kellele taimetoitlus, kas liha teeb tigedaks jne.
Koolitaja: Ene Lill (tervisedendaja, lisaerialaks kultuuri- ja kunstiteooria ning semiootika, pärimusmeditsiin, hiina medistiin)
Languages
Teemad
- Aktsioon SÖÖDAV SÖÖK (6)
- Ilunipid (3)
- Kahjulikud e-ained (5)
- Keskkond (3)
- Looduskosmeetika (9)
- Määratlemata (8)
- Mõtteainet (19)
- pH-tasakaal (2)
- Ravimtaimed (6)
- Taaskasutus (2)
- Tervis (17)
- Tervislik toitumine (24)
- Toiduretseptid (9)
- Toitumisnõuanne (8)
- Traditsioonide tarkus (28)
- Transrasvad (5)
- Uncategorized (5)
- Uudised (6)
Arhiiv
- november 2021 (1)
- märts 2017 (2)
- veebruar 2017 (1)
- mai 2013 (1)
- aprill 2013 (4)
- märts 2013 (4)
- detsember 2011 (1)
- november 2011 (1)
- oktoober 2011 (2)
- september 2011 (11)
- august 2011 (1)
- juuli 2011 (2)
- mai 2011 (3)
- aprill 2011 (8)
- märts 2011 (9)
- veebruar 2011 (5)
- jaanuar 2011 (4)
- november 2010 (1)
- oktoober 2010 (2)
- september 2010 (7)
- august 2010 (3)
- aprill 2010 (1)
- märts 2010 (1)
- veebruar 2010 (2)