Kokakursus “Ehe Eesti toit”

Kõige tervislikum ja sobivam on see toit, mis kasvab elukohast 100 km raadiuses. Vahest võib  maiustada eksootilise paladega, aga tegelikult pole kehale seda vaja. Eestlased on alati osanud elada aastaaegade rütmis – nii elutempot kui toitumist looduse järgi sätima. Meie oma Eestimaisest toiduainest on võimalik valmistada väga maitsvat  toitu- nii lihtsaid roogasid kui ka rafineeritud gurmeed.  Eesti toit on puhas, täisväärtuslik ja Eesti inimesele kõige sobivam.

Kokakursus “Ehe Eesti toit” …

  • … annab võimaluse taasavastada mõningaid unustusehõlma vajunud Eestimaiseid roogi
  • … tekitab nii äratundmisrõõmu kui üllatusmomente
  • … selgitab niihästi KUIDAS neid roogi valmistatakse kui ka MIKS neid peaks valmistama ja sööma
  • … loob seosed toiud, rahvakalendri ja kultuurilooga
  • …jälgib müütide kujunemist

MENÜÜ

    • Suupisteks herne- ja nisuidud või hooajaline näks
    • Eelroaks odrakarask (või ka hapukapsasupp)
    • Pearoaks hapukapsad sealiha köögiviljatambiga (või mulgupuder suitsuliha ja praesibulaga)
    • Järelroaks kaerakiisel või kamavaht
    • Joogiks üridtee
  • Soovi korral ja võimalusel teeme ka leiva lühikursuse isaks (lisandub 10.-/inimene)

Iga toidu juurde räägime miks on see hea just tänapäeva teaduse seisukohalt ja kuidas üldse normaalse söömisega ennast tervena hoida. Selgitame fermenteeritud toidu, idandite ja täistera võluväe.

Koos teeme valmis : odrakaraski, munavõi, köögiviljatambi, kaerakiisli ja kamavahu

Tähtpäevadest: jõulud, kihlakud, munapühad, suvisted, leedo ja mihklipäev ja miks just sellised toidud ja kombed.

Kursust juhendab Harmoonikumi perenaine Ene Lill ja/või kokk.

Hind: 50.-/osaleja

Registreerumine: 53081188 või info@harmoonikum.ee